De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Literair festival in Noordoost Twente temidden van erfgoed en natuur

Literair festival in Noordoost Twente temidden van erfgoed en natuur

DE LUTTE - Er vindt eind deze maand een interactief literatuurfestival in Noordoost Twente plaats waar de letteren worden verknoopt met natuurwaarden en erfgoederen teneinde al deze elementen te versterken Dat gebeurt 25 en 26 januari nabij de Duitse grens met het Lutterzand als epicentrum.

De bezoekers rouleren in het gebied en worden met huifkarren en andere bijzondere vervoermiddelen naar plekken gebracht waar schrijvers voorlezen, over hun werk vertellen en in gesprek gaan, onder meer in Erve Beverborg, Jan Wesselinkhoes, Florilympha en De Lutte Hutte. Behalve de auteurs treden er ook muzikanten van velerlei snit op en regionale prominenten uit de wereld van cultuur en media.

Literair Festival Lutterzand moet schrijvers en lezers uit Nederland en Duitsland verbinden. Dat is volgens het programma de missie van eigenaar Dorine Holman van het Schrijvershuisje in De Lutte. Zij is de geestelijke moeder van het festival en llest ook zelf voor. Tot de verwachte auteurs behoren A.L. Snijders, Frank Westerman, Elsbeth Etty, Fleur van der Bij, Jaap Scholten en Özcan Akyol.

Deel dit nieuws!