De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo neemt alsnog afscheid van directeur stadspromotie

Hengelo neemt alsnog afscheid van directeur stadspromotie

HENGELO - Met ogenblikkelijke ingang vertrekt directeur/bestuurder Reinders bij de Stichting Hengelo Promotie. Hij was negen jaar in deze functie werkzaam. Aan het vertrek ligt een diepsnijdend conflict met het personeel ten grondslag en uiteindelijk met de gemeente Hengelo als subsidieverstrekker.

Vorig jaar april deelde de Raad van Toezicht de directeur/bestuurder mee dat er een verschil van inzicht bestond over de wijze waarop Reinders de functie vervulde. Hij joeg personeelsleden in de gordijnen en zou bij het vergeven van een opdracht intimi betaald werk toeschuiven. De rechter stelde de Raad van Toezicht in het ongelijk en besloot dat Reinders in november terug kon keren in zijn functie. Zulks geschiedde, maar beide partijen geven nu in een technisch persbericht aan dat het beter is dat er 'een frisse wind' gaat waaien. De medewerkers en Raad van Toezicht van Hengelo Promotie willen zich daar nu op richten in plaats van op een intern meningsverschil.

Volgens voorzitter Schafrat van de Raad van Toezicht heeft Reindersvan de VVV & Stadspromotie der gemeente Hengelo een professioneel citymarketingbureau gemaakt en zou het nu tijd zijn voor 'een nieuwe fase'. Onduidelijk is of en zo ja welke finaciƫle regeling is getroffen.

Deel dit nieuws!