De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • ROSEN kiest nu ook domicilie op Kennispark Twente in Enschede

ROSEN kiest nu ook domicilie op Kennispark Twente in Enschede

ENSCHEDE - Het hightech inspectiebedrijf ROSEN Technology and Research Center opent nog deze maand een vestiging op Kennispark in Enschede. Het bedrijf kiest voor deze plek vanwege de nabijheid van de Universiteit Twente en Saxion

Het concern met de hoofdvestiging in Zwitserland investeert permanent in onderzoek en ontwikkeling van sensor- en datatechnologie. Er zal in Enschede worden gefocust op het ondersteunen in het ontwikkelen van algoritmes en software voor geavanceerde inspectiesystemen die worden ingezet voor bijvoorbeeld permanente metingen in een pijpleidingen. In mobiele laboratoria vinden 24/7 nauwgezette inspecties plaats van het materiaal en ter opsporing van eventuele deuken, haarscheurtjes, roestvorming en vervormingen.

Dat gebeurt ook bij treinwielen, staalplaatfabricagesystemen, complete olietanks en de infrastructuur er omheen. ROSEN maakt vooral gebruik van eigen sensor- en datatechnologie. 'De uitdaging ligt in steeds nauwkeuriger, geavanceerder, kleiner en autonomer. Daar zijn steeds betere software algoritmes en meer artificial intelligence voor nodig', aldus directeur Kole. ROSEN heeft zijn grootste R&D-vestiging vlak over de grens in Lingen en bedient bovedien al meer dan tien jaar met 250 medewerkers de Europese en Afrikaanse markt.

Deel dit nieuws!