De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Samenwerking moet basis zijn vitaal winkelcentrum in Glanerbrug

Samenwerking moet basis zijn vitaal winkelcentrum in Glanerbrug

GLANERBRUG/ENSCHEDE - De gemeente Enschede ijvert voor een compact en aantrekkelijk kernwinkelgebied in Glanerbrug met samenwerking tussen eigenaren van onroerend goed, ondernemers en gemeente. De betrokkenheid van van deze belanghebbenden moet de basis zijn voor het vitaal maken van het winkelcentrum, waarbij het gevaar van meer leegstand de hoofd moet worden geboden. Er leven gedachten over de transformatie van een aantal detalhandelzaken tot woonruimte, op etageniveau.

Daaarnaast wordt gesproken over toevoeging van speciaalzaken die als 'magneten' zouden kunnen werken om volk te trekken meer attractiviteit in het centrum te krijgen. Het grensdorp Glanerbrug is van oudsher meer een boodschappendorp dan een winkeldorp. Met een visie op het kernwinkelgebied Glanerbrug wil de dorpsraad in samenwerking met de gemeente Enschede zich richten op verbeterpunten voor detailhandel, horeca, openbare ruimte, verblijfskwaliteit, verkeer en de samenhang tussen al deze functies.

De opzet is attractief en waardevol te blijven voor inwoners en bezoekers door onder meer functiemenging in plaats van scheiding en op toelatingsbeleid in plaats van verbodsbepalingen. Het plangebied heeft betrekking op de huidige winkelboulevard en de zogenoemde aanloopstraten, waaronder de Kerkstraat en de Tolstraat. Een optie is het kernwinkelgebied uit te breiden, wat ook kan op het ‘maisveldje’, door het toevoegen van een discountsuper en het verplaatsen en uitbreiden van een bestaande supermarkt.

 

Deel dit nieuws!