De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Burgemeester van Hellendoorn hint op mogelijkheid hogere OZB

Burgemeester van Hellendoorn hint op mogelijkheid hogere OZB

NIJVERDAL – Om voorzieningen en onderhoud in stand te houden is behalve het doorvoeren van bezuinigen een extra verhoging van de onroerend zaak belasting een reële mogelijkheid. Het is aan de gemeenteraad te beslissen hoe de tekorten, met name in de zorg en ondersteuning, moeten worden opgevangen. Dat zei burgemeester Raven van de gemeente Hellendoorn vanavond in haar nieuwjaarstoespraak in het gemeentehuis te Nijverdal.

De burgemeester stelde dat de keuzes hoe de oplopende kosten voor zorg moeten worden betaald dit jaar moeten worden gemaakt en dat de inwoners der gemeente daarbij zullen worden betrokken, zonder aan te geven hoe en wanneer  Ze noemde het 'verontrustend' dat er zoveel mensen zorg nodig hebben . 'En dan heb ik het vooral over de jeugd. Als mensen ouder worden is het logisch, maar het is ernstig als er steeds meer jongeren hulp nodig hebben. Gemeenten betalen de kosten, terwijl anderen bepalen welke hulp nodig is', aldus de burgemeester.

De burgemeester hekelde de wijze waarop politici in Den Haag ‘onbehoorlijk met elkaar omgaan’ waarbij er geen ruimte is voor ‘nuance, feiten en werkelijke achtergronden’.  Dat geldt volgens Raven ook voor veel gebruikers van social media. ‘We geven onze ongezouten mening. En daar blijft het vaak niet bij. Demonstraties en bommeldingen, digitale scheldpartijen om anderen te overtuigen van je gelijk worden ingezet. Geen middel wordt geschuwd.  Of het nu gaat om zwarte piet, edelherten in de Oostvaardersplassen, vaccineren of windmolens. Dat is een trend die we echt moeten keren in 2019.’

 

Deel dit nieuws!