De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CLIII

Dat gedicht en die fles. Poëzie en Jajem maken het leven in een hertsteloord draagbaar. Mary en ik besloten dat samen te doen. We hadden iets te celebreren, vier jaar geleden, want  bleken op dezelfde dag jarig te zijn en wel op die welke maakt dat we al ons leven lang twee keer achtereen oudjaars- en nieuwjaarsdag hebben, net als Isaac Asimov.

We besloten dat samen te vieren van de eerste op de tweede januari.  Zij las een gedicht van de grote schrijver Toon Hermans voor, dat vriendengedicht, en ik ontkurkte een fles champagne die ik kort daarvoor had gekregen van ziekenbezoeker Gerard Brummer wiens vader 'Vakmanschap is meesterschap' bedacht voor de Grolsch, maar dat terzijde.

Het was in het hersteloord onzer inwoning absoluut verboden dat patiënten alcohol nuttigden, maar daar trokken Mary en ik ons mooi niks van aan en we hebben de aanvankeijke boosheid van de aanvallige verpleegster  op de afdeling onzer inkwartiering weg weten te nemen door haar een glaasje aan te bieden  Het werd een gelukig nieuwjaar.

Deel dit nieuws!