De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Woningbouw op Bargerinksweitje aan de rand van Haaksbergen

Woningbouw op Bargerinksweitje aan de rand van Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Op de hoek van de Veldmaterstraat en de Geukerdijk te Haaksbergen, plaatselijk het Bargerinksweitje, zullen tien appartementen en twee grondgebonden woningen worden gebouwd. Daartoe worden een woning en schuren in een weiland gesloopt.

Het college van burgemeester en wethouders vindt het plan van initiatiefnemer Olde Engberink een verbetering van de oostelijke dorpsrand bij de Veldmaat met een aantrekkelijke ovegang van gebouwde omgeving naar de groene uilopers van het dorp. Ooit was er sprake van dat op  de genoemde locatie een wijkwibkelcentrum zou komen, maar dat plan is van de baan.

In het het plan vormt de monumentale Bonifatiuskerk naar het oordeel van het college de inspiratiebron voor de architectuur van het appartementengebouw en de vrijstaande woningen. Enerzijds biedt het plan  volgens het college van burgemeester en wethouders ruimte voor een groene inpassing van zowel het appartementenblok als de beide grondgebonden huizen, anderzijds zou het in een woonbehoefte voorzien. De gemeenteraad komt er medio januari over te spreken.

Deel dit nieuws!