De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D66 vreest dat college regie overbouw Kindcentrum Markelo kwijt is

D66 vreest dat college regie overbouw Kindcentrum Markelo kwijt is

MARKELO - Wegens onduidelijkheden over de gedachte locatie bij de sporthal De Haverkamp komt daar voorlopig geen tijdelijk onderkomen voor de openbare basisschool De Zwaluw en Kinderopvang Hof van Twente. De raadsfractie van D66 is verbaasd dat niet de gemeente Hof van Twente de ouders inlichtte, maar de schooldirectie, die verder geen toelichting zou kunnen geven. De raadsfractie van GroenLinks vreest dat wethouder Van Zwanenberg de regie kwijt is.

D66 wil van het college van burgemeester en wethouders weten hoe de miscommunicatie van de gemeente mogelijk is geweest, want iedereen ging ervan uit dat de verhuizing in de kerstvakantie zou plaatsvinden. Ook vraagt de fractie waarom de plek bezijden De Haverkamp opeens ter discussie staat en welke alternatieven het college achter de hand heeft.

Met een verwijzing naar de vanwege budgetoverschrijding ook al uitgestelde bouw van het Kindcentrum in Markelo stelt D66 dat het college de gemeenteraad telkenmale achter de feiten aan laat lopen. Het vermoeden bestaat dat wethouder Van Zwanenberg de controle op het proces heeft verloren en speelbal is geworden van school, kinderopvang danwel de aannemerij.

Deel dit nieuws!