De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D66 in Enschede wil uniformiteit Twente maandelijkse studietoeslag

D66 in Enschede wil uniformiteit Twente maandelijkse studietoeslag

ENSCHEDE - Er zou een Twentebrede studietoeslag moeten komen van honderd euro per maand voor jongeren met een functiebeperking. Dat vindt het D66-raadslid Van Dijk te Enschede. Alle gemeenten in Twente zouden dat volgens gemaakte afspraken doen, maar een gemeente als Almelo houdt het in de praktijk bij 350 euro per zes maanden.

Van Dijk wil van het college van burgemeester en wethouders in Enschede weten welke regionale afspraken in Twente exact in regionaal verband zijn gemaakt en welke gemeenten die nakomen. Verder vraagt hij hoe het college het draagvlak en de bereidwilligheid mee te doen denkt te bevorderen. Dit vraagt Van Dijk naar eigen zeggen ook omdat Enschede als centrumgemeente fungeert. De Inspectie schrijft volgens het raadslid dat van centrumgemeenten verwacht mag worden dat zij voorlopers zijn bij het ontwikkelen van beleid en de afstemming met de overige gemeenten, in casu in de arbeidsmarktregio Twente.

Verder wijst Van Dijk erop dat veel studerende jongeren onbekend zijn met de mogelijkheid van een maandelijkse studietoeslag die in de Participatiewet is opgenomen als een steuntje in de rug om een opleiding te volgen, aangezien het voor deze groep mensen vaak moeilijk is om de studie te combineren met een bijbaan. Studenten met een functiebeperking vallen volgens Van Dijk twee keer zo vaak uit als studenten zonder beperking.

Deel dit nieuws!