De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Overijssel tegen beperkingen mountainbikers op Heuvelrug

CDA in Overijssel tegen beperkingen mountainbikers op Heuvelrug

HOLTEN/NIJVERDAL - In de ogen van het CDA moeten natuurgebieden toegankelijk blijven voor mountainbikers. Dat vindt het Hellendoornse CDA-statenlid Piksen. Hij stelt er vragen over aan het college van gedeputeerde staten. Zulks naar aanleiding van uitlatingen die beheerder Van Beek van het Natuurmuseum te Holten zou hebben gedaan toen hij recent aangaf dat hij tot zijn leedwezen geregeld constateert dat er veel hagedissen en hazelwormen worden doodgereden.

De beheerder vindt dat, omdat dit beschermde dieren zijn, mountainbikepaden moeten worden verlegd of gesloten. Piksen licht toenatuurbescherming zeker belangrijk te vinden, maar ook grote waarde te hechten aan het benutten en beleven, zoals mountainbikers doen, 'actief en verantwoord'.

Het zou de statenfractie van het CDA betreuren als in natuurgebieden zoals de Salllandse Heuvelrug en andere Natura 2000-gebieden nog meer wegen, paden en gebieden worden gesloten. Piksen wijst erop dat in de provinciale natuurvisie beschermen, beleven en benutten van de natuur onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en 'in goede balans met elkaar' moeten zijn. 'Ik vind dat het belangrijk dat mountainbikers zich houden aan de aangegeven routes zodat de natuur beschermd wordt. Buiten de paden fietsen veroorzaakt veel plas- en kuilvorming, waardoor de toegankelijkheid voor wandelaars verslechtert en de natuur wordt geschaad. Daarbij moet er meer aandacht komen voor het groeiende probleem van afval dat langs de routes wordt weggegooid. We zouden graag zien dat hierop wel acties wordt ondernomen. Hiertoe hebben we het college opgeroepen in onze vragen', aldus Piksen.

Deel dit nieuws!