De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan voor sporthal/zwembad op sportpark Het Midden in Vriezenveen

Plan voor sporthal/zwembad op sportpark Het Midden in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Op initiatief van sportverenigingen en de middelbare school Het Noordik komt er een onderzoek naar de bouw van een multifunctionele sportaccommodatie op sportpark Het Midden in Vriezenveen, inclusief een nieuw zwembad. Op de plek van het huidige zwembad en de bestaande sporthal zouden woningen moeten worden gebouwd.

In het programma 'Politieke Stem op Delta FM' liet wethouder Paters van Sport weten mogelijkheden te zien in de clustering van een hal en een bad, dat in de hedendaags jargon een vitaal sport- en beweegpark wordt genoemd. Gedacht wordt aan de plek waar nu een vijver en parkeerplaatsen zijn. De bedoeling is het Herman Jansenpark aan de overzijde van de Schout Doddestraat bij de gedachte accommodatie te betrekken. In een persbericht licht Paters vandaag toe dat het 'een ultieme vorm van samenwerking is waar de energie vanaf spat.'

De betrokken sportclubs zijn de basketbalclub Peatminers, de korfbalvereniging Amicitia, de volleybalclub Vrivo en de voetbalverenigingen DETO en DOS'37. Het plan is allerminst nieuw, want was óór de verkiezingen van vier jaar geleden al actueel. In een debat  vonden alle partijen toen dat er letterlijk werk va moest worden gemaakt, in samenwerking met de betrokken clubs, met name de toenmalige voorzitters der beide voetbalverenigingen en de korfbalclub. De gemeenteraad sprak de afgelopen jaren evenwel alleen over varianten van varianten voor zwemwater, al kwam er mede dankzij de clubs wel het plan voor een 'semipermante blaashal' bij De Stamper.

 

Deel dit nieuws!