De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verbouwing oude school Touwladder in Wierden vergt dik zeven ton

Verbouwing oude school Touwladder in Wierden vergt dik zeven ton

WIERDEN - De verbouwing van het gewezen schoolgebouw de Touwladder gaat de gemeente Wierden driekwart miljoen kosten. Het gaat om werkzaamheden voor onder meer brandveiligheid, asbestverwijdering en verduurzaming. Afhankelijk van de toekomstige huurders kan het zijn dat nog specifieke maatregelen nodig zijn, onder meer ten behoeve van kinderopvang en buitenschoolse opvang plus enige andere huurders.

De hoofdmoot van de nieuwe bestemming een multifunctioneel gebruik van het pand, gericht op maatschappelijke doeleinden. Daarnaast wordt voorzien in een kantoor- en een atelierruimte. Er werd inwoners gevraagd ideeën aan te dragen, wat zou hebben geleid tot 225 reacties. Kennelijk was opvang van kinderen een dorpsbrede wens. Er komt naar de mores van de tijdgeest ook nog een 'prijsvraag' voor een naam. Voor de voormalige openbare school De Touwladder heette stond er Hemmelgaard op de gevel. 

De verbouwing annex aanpassing van het  pand kan naar het inzicht van het college van burgemeester en wethouders kostenneutraal plaatsvinden, uitgaande van een afschrijvingstermijn van veertig jaar.

Deel dit nieuws!