De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gelegenheidscoalitie VVD met oppositie voor 'oude school' Losser

Gelegenheidscoalitie VVD met oppositie voor 'oude school' Losser

LOSSER - Door een verbond van de coalitiepartij VVD met de oppositiepartij Burgerforum blijft de karakteristieke Aloysiusschool in Losser behoed voor afbraak. De ontwikkelaar Beyont mag er inpandig acht woningen bouwen. Na een aanvankelijke afwijzing stemde de (oppositie)partij PvdA uiteindelijk in, wat kort op de kerst een meerderheid betekende.

Het betekent ook dat het plan voor afbreuk teneinde er een supermarkt te bouwen van de baan is. Naar het oordeel van Burgerforum en VVD is er geen enkele reden voor het door CDA-wethouder Nijhuis in de emotioneel beladen en somtijds rumoerige vergadering bepleite uitstel. Bij de 'regeringsfracties' van CDA en D66 leidde de move van de VVD tot ontsteltenis. Extra frappant en voor beide partijen navrant is dat CDA en D66 afgelopen jaar na de verkiezingen van maart besloten Burgerforum, nog altijd in stemmenaantal de grootste partij in Losser, aan de dijk te zetten teneinde VVD binnenboord te halen. Dat uiteindelijk de PvdA de gelegenheidscoalitie ook nog steunde kwam door het voorstel een referendum te houden over een uitgewerkt plan.

De keuze voor het behoud van de Aloysiusschool door de keuze voor het Beyontplan betekent dat het oudere plan van de projectontwikkelaar Ten Brinke voor afbraak van de school bij de bomen teneinde er een supermarkt te bouwen met appartementen erboven van de baan is.

Deel dit nieuws!