De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nog zeven kandidaten voor titel Beste Bestuurder van Twente 2018

Nog zeven kandidaten voor titel Beste Bestuurder van Twente 2018

HENGELO – Voor de verkiezing Beste Bestuurder van Twente van de Roskam zijn nog zeven kandidaten in de race, onder wie twee burgemeesters en vijf wethouders. De openbaring vindt vrijdag plaats. De lijst komt tot stand na raadpleging van (voormalige) medewerkers van de Roskam

De twee burgemeesters zijn Gerritsen van Almelo die vorig jaar op nummer 25 binnenkwam en Nauta van Hof van Twente die twee jaar geleden winnaar was en vorig jaar op de vijfde plek stond. De vijf schepenen die nog in aanmerking komen zijn Eerenberg (D66) van Enschede die vorig jaar won, de vaste Top 25-wethouders Beens (SGP) van Rijssen-Holten en Langius (ChristenUnie) van Almelo, Renkema (CDA) van Oldenzaal en de pas dit jaar benoemde Van Wakeren van Hengelo (Pro Hengelo).

De maatstaven bij de beoordeling zijn vooral wat een bestuurder wil en wat hij of zij daarvan terecht brengt. Het zijn derhalve geen inhoudelijke oordelen, maar optelsommen van wat er op de klos komt van gewekte verwachtingen, gedane beloftes, dankzij vernuftig bestuurlijk hand- en netwerk.

Deel dit nieuws!