De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • BBE onduidelijk over concessies terzake windmolens in Enschede

BBE onduidelijk over concessies terzake windmolens in Enschede

ENSCHEDE - De sinds maart dit jaar grootste fractie in de Enschedese gemeenteraaad, namelijk Burger Belang Enschede (BBE), ervaart de nieuwe coalitie als een 'huwelijk'. In de woorden van de nieuwe fractievoorzitter Teutelink is het 'een kwestie van samen hard werken' en 'goed communiceren'. Hij  laat weten dat in het huwelijk met D66, PvdA en ChristenUnie zijn partij wel een veer heeft moeten laten op het vlak van duurzaamheid. 'Ook hier zijn we uitgekomen', meldt hij  monter in de Nieuwsbrief van de partij, zonder concreet te worden.

Teutelink schrijft: 'In plaats van vechten over windmolens gaan we voor een kwalitatieve en realistische discussie met een gezamenlijk doel, zoals het hoort in een goed huwelijk.' Waarmee weinig is gezegd, want onduidelijk is of en zo ja hoeveel windmolens er waar in Enschede komen en hoe hoog ze worden. Wel kwalificeert Teutelink de formatie als 'moeizaam', want in het begin, toen GroenLinks nog mee-onderhandelde 'was het gevoel er niet'. Dat veranderde toen GroenLinks van tafel verdween om plaats te maken voor het smeden van huwelijkse banden met de PvdA, wat Teutelink al dan niet bedoeld doch trefzeker kwalificeert als 'een schot in de roos'.

In de formatie heeft D66 con amore de beleidsportefeuille Duurzaamheid en Energietransitie  in handen van BBE gespeeld, waarmee oud criticaster en fractleleider Van den Berg van deze partij, kennelijk op huwelijkse voorwaarden, verantwoordelijk wordt gemaakt voor het plaatsen van windmolens, waar BBE in de vorige raadsperiode zoveel moeite mee had toen D66-wethouder Eerenberg er nog bestuurlijke verantwoordelijkheid voor droeg.

 

Deel dit nieuws!