De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Burgemeester Van der Kolk in belang Twenterand bereid te blijven

Burgemeester Van der Kolk in belang Twenterand bereid te blijven

VRIEZENVEEN - Alleen de raadsfractie van GBT heeft reserves bij het aanblijven van burgemeester Van der Kolk, die sedert het vertrek van burgemeester Visser de honneurs waarneemt. Van der Kolk zelf laat niets los over haar ambities, behalve dan dat ze alles wil doen in het belang van de gemeente Twenterand, woorden die ruimte laten om te blijven. Gezien haar leeftijd, 66, kan dat precies één raadstermijn van vier jaar, met een uitloop tot zes jaar

Na het vertrek van Visser, die via provinciale en landelijke CDA-lijnen in Katwijk werd benoemd nadat de gemeenteraad van Twenterand te kennen gaf dat hij moest vertrekken, werd Van der Kolk als waarnemend burgemeester in Twenterand aangesteld. Ze is lid van de ChristenUnie, die in de vorige raadsperiode met CDA en SGP een coalitie vormde en nu met GBT in de 'gemeenteregering' zit. Naar het oordeel van de meeste fracties doet Van der Kolk het prima, en steeds beter. Alleen bij GBT heerst bij monde van fractieleider Elzinga uitgesproken scepsis en deze lokale partij heeft sinds maart met twaalf van de 23 zetels de absolute meerderheid in de gemeenteraad.

Van der Kolk hoorde het dit weekend tijdens een politiek debat aan de vooravond van het kerstreces eerst stilzwijgend aan en zei vervolgens niet dat ze er niks voor voelt. Volgens haar gaat de commissaris des konings erover, maar dat is onjuist, want een commissaris draagt doorgaans op basis van een door de raad opgestelde profielschets drie kandidaten aan, waarna de raad een hunner voordraagt die dan door de Kroon wordt benoemd - een formaliteit.

Deel dit nieuws!