De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CXXXIII

Het leiden van een politiek debat. Na vier jaar moest het wel weer eens kunnen. Ik ging overstag, nadat mensen om mij heen om hen moverende redenen verzekerden dat het wel weer kon.

Vier jaar geleden, ik heb het vanochtend nog even nagezocht, leidde ik in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 23 debatten, waaronder een serie themadebatten in Enschede. En verder in Haaksbergen, Nijverdal, Losser Enter, Hengelo en Twenterand. Zo kon ik potentiële kiezers voorthelpen door ballonnen door te prikken, beloftes af te dwingen én mijn veronderstelde kennis te gelde te maken. Ik deed het, overigens, niet om er dik aan te verdienen, dan had ik een ander beroep moeten kiezen, iets met bedrijven moeten doen, maar om de weekkrant de Roskam draaiende te houden. Nog belangrijker evenwel omdat ik het mooi vond debatten te leiden. Je moet alleen dingen doen die je graag doet. Van je hobby je werk maken, om te voorkómen dat het echt werk wordt.

Met de toenmalige commisaris van de koning en haar roeptoeter had ik bij De Ster in Goor overeenstemming bereikt om zulks ook te doen vóór de statenverkiezingen in 2015, maar daar kwam iets tussen, want eind 2014 viel ik om en  begin 2015 was ik al blij dat ik nog ademde, al schreef ik in Het Roessingh wel weer verhalen over de Staten van Overijssel en de Senaat. Journalistiek als therapie. Ik had bij de fysieke malheur veel verloren, maar mijn geheugen en scherpte niet.

De naweeën van het ongeluk van 2014 zijn er nog, waaronder een wat moeizame spraak, maar volgens anderen gaat het steeds beter. En dus moest het weer eens kunnen, het leiden van een politiek debat.  Zelf was ik er niet van overtuigd , maar ik liet me overhalen en heb er geen spijt van. Het debat vond vanmiddag in een radiostudio te Vroomshoop (Twenterand) plaats en wordt  via allerhande media uitgezonden. Voor de zekerheid heb ik in de uitzending gezegd  dat ik nog bezig ben te leren goed te ar-ti-cu-le-ren. De gemeenteraad wil geloof ik vier keer per jaar een debat.

Zo ga ik warempel zelf geloven dat het wel weer moet kunnen, het leiden van een politiek debat....

 

 

 

Deel dit nieuws!