De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • ChristenUnie in Twente wil info over 'personen met verward gedrag'

ChristenUnie in Twente wil info over 'personen met verward gedrag'

ENSCHEDE - De raadsfractie van de ChristenUnie in Enschede wil weten wat regionaal het beleid is waar het gaat om mensen die verward gedrag vertonen. Het raadslid Meijer heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd wat de inzet van de triage ambulance in de regio Twente betekent, en ook specifiek voor Enschede, onder meer voor de politie.

De triage ambulance is mogelijk door samenwerking tussen de instellingen voor geestelijke gezondheid Dimence en Mediant plus Ambulance Oost en de Twentse gemeenten. Een team van een ggz-verpleegkundige, een ambulanceverpleegkundige en een politieagent reageert als eerste op meldingen van overlast door personen met verward gedrag die bij de politiemeldkamer binnenkomen. Ze beoordelen bij een melding of subiet psychiatrische dan wel medische zorg nodig is. Indien sprake blijkt van strafbare feiten wordt iemand overgedragen aan Justitie.

Het aantal meldingen van mensen met verward gedrag neemt al jaren toe, ook in Twente. Vorig jaar ging het om meer dan tweeduizend personen. Een snelle beoordeling en onderlinge afstemming beoogt te voorkómen dat mensen op op verkeerde plekken terecht komen en/of lang moeten wachten op adequate vervolgzorg of een een beoordeling door de crisisdienst.

 

Deel dit nieuws!