De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ook in Enter barst de bom op rooms-katholiek erf van Moederkerk

Ook in Enter barst de bom op rooms-katholiek erf van Moederkerk

ENTER/VROOMSHOOP - Ook in Enter is de kogel door de rooms-katholieke kerk, want net als eerder, zoals recent gemeld, in Vroomshoop is een schisma de aanleiding voor een breuk. De pastoraatsgroep maakt in de Sint Antonius Abt parochie van Enter nu bekend de handdoek te gooien.

Vijf vrijwilligers vertrekken uit onmin met de leiding van de regionale Sint Marcellinusparochie die in Noordwest Twente de zeven lokale parochies overkoepelt, waaronder de Antoniuskerk in Enter en de Willibrordkerk in Vroomshoop. In meer lokale kerken op het rooms-katholieke erf rommelt het, waarbij de vraag is hoe de kleiner wordende gemeenschap (minder kerkbezoek) het hoofd te bieden. De pastoraatsgroep in Enter kan zich niet langer vinden in de oekazes van hogerhand.

De openlijke scheiding der geesten tekent de mentaliteit van Enternaren en Vroomshopers, want die laten zich naar hun volksaard lang niet alles van bovenaf gezeggen, ook niet door een regionaal pastoraal team, dat kerkhiërarchisch gezien Eijkvast boven de plaatselijke parochies staat,

Deel dit nieuws!