De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Na jarenlang jeremiëren plan voor winkelcentrum De Thij Oldenzaal

Na jarenlang jeremiëren plan voor winkelcentrum De Thij Oldenzaal

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal heeft  na jaren van slepende onderhandelingen een akkoord bereikt met de woningcorporatie WBO Wonen en het supermarktconcern Albert Heijn over de herontwikkeling van het winkelcentrum De Thij in de gelijknamige woonwijk.

De supermarkt aan de Johanna van Burenlaan krijgt een modernisering en uitbreiding, de nieuwe entree komt aan het plein met als voorwaarde hooguit twee bouwlagen en een oppervlak van maximaal zevenhonderd vierkante meter. Aan de Willem Dingeldeinstraat worden om die reden twee woningen gesloopt, met toevoeging van parkeerruimte. Bovendien gaat de gewezen Emmauskerk tegen de vlakte en zal een woning aan de Willem Dingeldeinstraat gaan dienen als vervangende ontmoetingsruimte voor de gebruikers van de kerk. De gemeente draagt zorg voor de herinrichting van het openbaar gebied van De Thij met een voorplein en groenvoorzieningen, meer parkeerplaatsen en een nieuwe inrichting van het gebied achter de winkels met een verbeterde verbinding tussen de Cato Elderinklaan en de Vloedbeldlaan.

Er komt voor belangstellenden in januari een bijeenkomst waarin informatie wordt gegeven. De uitvoering begint vermoedelijk in de tweede helft van volgend jaar zodra de gemeenteraad van Oldenzaal het gewijzigde bestemmingsplan heeft vastgesteld.

Deel dit nieuws!