De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College van Dinkelland wijst plan East Estate voor hart Weerselo af

College van Dinkelland wijst plan East Estate voor hart Weerselo af

WEERSELO - Het plan van de projectontwikkelaar East Estate uit Oldenzaal voor de herontwikkeling van het voormalige gemeentehuis in Weerselo is in de ogen van de gemeente Dinkelland onvoldoende. De ingediende business case geeft naar het oordeel van het college onvoldoende zekerheid voor een duurzame invulling. Het betekent dat East Estate afvalt en dat het college van burgemeester en wethouders zich gaat beraden over 'vervolgstappen'.

De gemeente Dinkelland deed ruim twee jaar geleden een oproep om ideeën in te dienen voor nieuwe functies in het gewezen gemeentehuis. Naar het oordeel van een burgerjury en een vakjury kwam het plan van East Estate als beste uit de bus: een combinatie van versmarkt en horeca, plus appartementen. De gemeente heeft vervolgens East Estate de gelegenheid geboden om dit concept verder uit te werken, maar het college vindt de uitwerking teleurstellend.

Naar verwachting komt het college eind volgende maand met alternatieven hoe verder te gaan van het voormalige gemeentehuis in het centrum van Weerselo.

Deel dit nieuws!