De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Essen gaat van de politiek in Losser naar de provinciale politiek

Van Essen gaat van de politiek in Losser naar de provinciale politiek

LOSSER – Het toekennen van een tweede plek op de kandidatenlijst van D66 in Overijssel betekent dat fractieleider Van Essen van D66 in Losser daar een stapje terug zal doen. Hij verlaat de fractie zodra hij statenlid is. Dat hij wordt gekozen is, als er gekke dingen gebeuren, zo goed als zeker, want D66 heeft nu vijf zetels in de statenzaal te Zwolle. Van Essen staat nieuw op twee achter lijsttrekker Bakker, die al eerder aar voren werd geschoven.

Van Essen was vijf jaar geledende grondlegger van D66 in Losser. Hij wil na zijn toetreding tot de Staten van Overijssel wel betrokken blijven bij het politieke werk in zijn woonplaats. ‘Volgens de gemeentewet mag je raads- én statenlid zijn. D66 heeft dat liever niet. Daarom wil ik betrokken blijven bij de Losserse politiek als commissielid. Mijn handtekening staat immers onder het coalitieakkoord in Losser, dat laat ik niet zomaar vallen.’

Dat de jonge Van Essen ambities heeft bleek vorig jaar al toen hij zich als ‘het Twentse gezicht van Pechtold’ kandideerde voor de Tweede Kamer, maar onvoldoende voorkeurstemmen kreeg om in het parlement een zetel te bemachtigen. ‘Rode lijn door mijn campagnes is het opkomen voor Oost-Nederland/Twente. Dit kan vanuit de raad, de staten en vanuit de Tweede Kamer en ga ik dus de komende tijd (hoogstwaarschijnlijk) doen vanuit Losser én de Provinciale Staten’.

Deel dit nieuws!