De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens LV

Een valse noot valt meer op dan een zuivere. Denk daar maar eens over na, dan komen we er zo op terug.

Tata ta ta tatta ratta ta ta.

Kijk , de orkesten van Overijsel en Gelderland moeten fuseren. Niemand maakt duidelijk waarom. Meer slagkracht, meer uitstraling, een symfonishe voorziening van niveau. Wie kan daar tegen zijn. Ik niet, maar ik ben wel van het waarom nou eigenlijk precies? En van alles in de goede volgorde.

Wat is het probleem? Eigenlijk is dat tweeledig: beide orkesten zijn te krap bezet en veel muzikanten worden onder het minumum betaald. Je zou zeggen, simpel geformuleerd: maak elk der beide orkesten groter en betaal alle muzikanten fatsoenlijk. Als je die twee orkesten bij elkaar mietert, heb je doublures en moet je overtollige musici de laan uitsturen of boven je stand leven omdat je 'hogere cultuur' vertegenwoordigt.

Het laten fuseren van het Orkest van het Oosten en en het Gelders Orkest is vooral geldvretend vanwege de dissonanten in de top die nog geen pauk van een trompet kunnen onderscheiden en denken dat Brahms een fruitkweker was. Ik heb het hier over de directiescreatarissen, de voor- en achterlichters, de communicatiefunctionarissen, de albertsendevriesnotaschrijvers, dat volk, dat overal opduikt waar iets begint. te bederven.

En dramatisch is ook hoe zo'n achterlijke provincie Overijssel werkt. Pleegzustertje Bloedwijn schakelt, maijmaijmaij, adviesbureau Berenschot in. Waarom? Omdat het een bak geld kost en dus( !) expertise moet hebben , dondert niet waarover, een staafdiagrammetje hier en een mondriaangrafiekje daar, en klaar is Kees, van Berenschot. En die treurige statenleden die in gemeenschapsmiljoenen zwemmen stellen daar diepzinnige en interessanterige vragen over. Wat een geweldig rapport. Je zou zweren dat Berenschot gedeputeerde is, maijmaijmaij, wat een vertoning.

Te groot, te zwaar, te duur - laat mij dan maar die onbezoldigde notenkraker zijn.

Deel dit nieuws!