De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D66 wil opheldering over nieuwe 'mijnbouw' in bodem Boeldershoek

D66 wil opheldering over nieuwe 'mijnbouw' in bodem Boeldershoek

ENSCHEDE/HENGELO - Het raadslid Van Dijk van D66 in Enschede heeft naar eigen zeggen een aangevraagde opslagvergunning in de ondergrond van de Boeldershoek ontdekt, onder het afvalverbrandings- en energieopwekkingsbdrijf Twence, op grondgebied van deels Enschede en deels Hengelo. Hij wil van het college in Enschede weten of het schrikt ‘van weer een nieuw plan voor mijnbouwactiviteiten waar het college niet direct over is geïnformeerd door het rijk’.

Navraag bij ambtenaren leerde hem dat er ten stadhuize niets bekend is over aangevraagde vergunningen, naast de al verleende opslagvergunning voor gasolie onder de Marssteden.

‘Nu raadslid Vic van Dijk een nieuwe ondergrondse opslag op het spoor is gekomen wil hij het volgende weten van het college van burgemeester en wethouders van Enschede’, schrijft het raadslid Van Dijk, voor intimi dus Vic.

Het college moet volgens hem de rijksoverheid duidelijk maken dat genoeg ook hier genoeg is. ‘Neem ons nou eens serieus door nieuwe plannen gewoon per direct te melden In een informeel gesprek in plaats van via de Staatscourant of een kaart op een website.’

Deel dit nieuws!