De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Veel lof en groen licht ombouw café De Klomp tot appartementen

Veel lof en groen licht ombouw café De Klomp tot appartementen

LOSSER - De zakenpartners Reuver en Langendonk hoeven zich geen zorgen te maken, want de al begonnen verbouwing van het voormalige café Klomp aan de Oldenzaalsestraat te Losser heeft de zegen van de gemeenteraad gekregen. Er komen drie appartenten in het pand, waarbij het karkteristieke karakter wordt bewaard.

De drie appartementen krijgen een oppervlakte van elk zo'n 110 vierkante meter. Dat is ook van belang vanwege de roemrijke geschiedenis. De raad en met name VVD-woordvoerder gaf er in dat verband blijk van weet te hebben van de faamrijke kroketten van uitbater Ter Denge. Ook memoreerde hij dat er vóór de cafétijd een textielfabriek in het pand was gevestigd.

Bij het café stond begin vorige eeuw stoomtramhalte van de dienstregeling tussen Oldenzaal en Gronau. Op werkdagen waren er destijds  vier ritten en op zon- en feestdagen zeven. Het traject tussen beide plaatsen werd toentertijd in 42 minuten afgelegd. In 1919 kostte een rit tussen Oldenzaal en Glane dertig cent. De houten paal was onderdeel van de telegraafverbinding tussen het gemeentehuis Losser en het stadhuis Oldenzaal.

In een belendende woning komt een fysiotherapieruimte, zo heeft de gemeenteraad vastgesteld. Het straatbeeld verandert amper. Het beoogde bouwplan voorziet erin dat de gevels van de bestaande panden nagenoeg onveranderd blijven, zodat er nauwelijks sprake zal van een gewijzigd straatbeeld in deze woonomgeving, of het moet zijn dat die opknapt.

Deel dit nieuws!