De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens LI

De wereld wordt gedomineerd door lockerroomtalk, in het machtigste land ter wereld regeert een president die de grootste zegt te hebben, ja, óók de grootste mond, maar hier in de zuurstofarme en zanderige Noordzeedelta maken we ons druk over een zevenderangs verhoudinkje met een Twents insteekje, om het zomaar eens te zeggen. Het lijkt verdorie wel alsof er op het Binnenhof een crime passionel heeft plaatsgevonden of dat in de darkroom onder het Torentje een plasseksfilmpje van het niveau Patrica Paay is opgedoken of dat er sprake is geweest van padvinderontucht in een welpennest bij de Hofvijver, maar nee, twee eenzame en naar een troost hunkerende zielen, beiden meerderjarig, hebben elkaar na mogelijk een fles van die goedkope VVD-wijn fysiek verkend. Ja en? En 'onze' Han ten Broeke, geboren te Haaksbergen, woonachtig in Ambt-Delden en al elf jaar parlementariër namens de VVD, die was erbij betrokken. Het verhaal van de oude bok en het jonge blad - liber-aardig.

Ooit  kwam de VVD voort uit de vrijzinnigheid hier te lande, maar er is niks liberaals meer aan, want wat is er liberaal aan het uitzetten van twee alhier gewortelde kinderen naar Roemenië en aan het voor miljarden spekken van multinationals. Dat laatste schijnt nu toch te worden heroverwogen, nu het eerste nog. Wat blijft is die troosteloze ademtocht van de beroerde-wijn-slobberaars. Van dat bocht word je in het gevorderde uur iets vrijmoediger. De parlementariër en de fractiemedewerker gingen van bil. Ja en? Voor een gevalletje #Metoo lijkt geen grond. Een beetje aandacht en affectie tussen de lakens, of op het tapijt, het bureau of de divan. Mogelijk heeft Ten Broeke de fractiemedewerker op haar verzoek alle hoeken van zijn werkkamer en van zichzelf laten zien. Daar wordt Nederland (na vijf jaar!) nerveus van. En dus die Haagse politicikliek ook. We zijn een land van fatsoensrakkers geworden, waar alles om dividend draait en divertissement uit den boze is.

Het is vijf jaar geleden ondertussen, parlementariër en medewerkster zijn uitgevreeën en hebben het achter zich gelaten, achteraf ook spijt en dan gaat een of andere lul-de-behanger in de partij ook nog naar de lekkerbekkers van HP/De Tijd gelopen en die droefneukertjes daar hebben een verhaaltje geschreven, waarop Ten Broeke vandaag in een verklaring liet weten het Binnenhof te verlaten.

Deel dit nieuws!