De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Mist over status plan hofjeswoningen Aan de Weuste in Wierden

Mist over status plan hofjeswoningen Aan de Weuste in Wierden

WIERDEN – Het  bouwplan dat ‘Aan de Weuste’ in Wierden is gehuld in nevelen. Het zou voorzien in de verrijzenis van dertig huizen, tien onder de huurgrens, tien erboven en tien voor de koop, in omvang variërend van  veertig tot vijfenzeventig vierkante meter.

De woningen vormen gezamenlijk het ‘Huis van de Wijk’ en die wijk zou De Weuste zijn. Er kan volgens de twee initiatiefnemers worden gedacht aan gezamenlijke diensten, activiteiten en een ontmoetingsplaats voor de toekomstige bewoners.

Volgens wethouder Coes van Ruimtelijke Ontwikkeling en Volkshuisvesting is het plan bij de gemeente onbekend zodat hij er niet op kan reageren. De initiatiefnemers stellen dat ze juist van de gemeente de suggestie kregen ‘om de combinatie van woonhofje als een Huis van de Wijk te overwegen en te onderzoeken. ‘Dat maakt het project extra aantrekkelijk.’

De  afgelopen jaren zijn in Nederland meerdere woonhofjes gerealiseerd, stellen de initiatiefnemers. Ook zou een aantal in de steigers staan. Ten voorbeeld strekt volgens de kartrekkers De Knarrenhof in Zwolle waarvan de bouw vorig jaar startte en een vergelijkbaar project in Hardenberg. Van dit type zouden er in Nederland 31 hofjesprojecten worden gerealiseerd.

Deel dit nieuws!