De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tijhof komt snel met voorstel voor voetbalconcentratie in Rijssen

Tijhof komt snel met voorstel voor voetbalconcentratie in Rijssen

RIJSSEN – Naar verwachting komt wethouder Tijhof van Sport in de gemeente Rijssen Holten snel na het zomerreces met een voorstel voor de huisvesting van drie voetbalclubs in Rijssen. Dat kan in Het Opbroek halverwege Enter en ook op De Koerbelt aan de Arend Baanstraat.

De aanleiding is dat Rijssen Vooruit de historische grond van Jordaan aan de Wierdensestraat wel wil verlaten en daartoe open staat voor een fusie. Dat kan met Sportclub Rijssen en RKSV, waarbij de accommodatie van RKSV aan de Enterweg zou moeten worden uitgebreid. Dat is voor RKSV een harde voorwaarde. De gemeente zou daar dan twee extra velden moeten laten aanleggen, met kunstgras. Het gemeentebestuur wil met bouwbedrijf Ter Steege onderhandelen over de benodigde grond. Ter Steege zou dat voor een vriendenprijsmoeten afstaan, mede omdat de aannemer woningbouw mag plegen op het vrijkomende veld van Rijssen Vooruit.

Een andere optie is het voetbal te concentreren op De Koerbelt. Daar heeft nu naast de grootste club van Rijssen, te weten Excelsior'31 dat buiten de fusie blijft, ook Sportclub Rijssen haar onderkomen. Er zou voor een tweede voetbalaccommodatie kunnen worden, wat mogelijk als de windhondenvereniging elders terecht kan. Een voordeel is dat er een topsportomgeving ontstaat vanwege de bouw van een modern op de tijd toegesneden zwembad en mogelijk een nieuwe binnensportaccommodati ter vervanging van de Reggehal die zijn beste tijd wel heeft gehad.

Excelsior'31 wil daar in meedenken, zegt voorzitter Eertink. Hij zegt bij Twentesport: â€˜Op dit moment zijn dat niet de plannen, met uitzondering van het zwembad op De Koerbelt dat de komende jaren wordt vernieuwd. Overigens vinden wij als club dat het best een interessante optie is om te onderzoeken of het mogelijk is om al het voetbal op De Koerbelt te concentreren.’

 

Deel dit nieuws!