De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo wil paal en perk aan terrassen binnenstad én handhaven

Hengelo wil paal en perk aan terrassen binnenstad én handhaven

HENGELO – Het aantal terrassen in het uitgaanscentrum van de binnenstad te Hengelo blijft intact, maar de omvang verandert links en rechts. Bovendien wil het college van burgemeester en wethouders waar nodig handhavend optreden om overtredingen aan te pakken en uitwassen te voorkomen.

Om de belangen van de diverse gebruikers van de binnenstad, en dus van de openbare ruimte, goed tegen elkaar te kunnen afwegen, dienen duidelijke spelregels te worden opgesteld’, aldus het college. Om die reden moet het terras van De Twee Wezen aan de kant van de Brinkstraat kleiner worden en komt er aan het Burgemeester Jansenplein juist méér ruimte voor horeca. De toekomstige openbare ruimte daar voorziet in 'nieuwe' uitspanningen na de (ver)nieuwbouw van het stadhuis der gemeente Hengelo.

In het kernwinkelgebied zijn terrassen naar de menig van het gemeentebestuur ondergeschikt aan de overige gebruiksfuncties in de straat, terwijl in het horecaconcentratiegebied terrassen een grotere impact op de openbare ruimte hebben. Ook het verbod op parallelle schotten blijft bestaan. Het nieuwe terrassenbeleid is in verband met de zomervakantie tien weken in plaats van zes weken ter inzage gelegd. De reacties worden in het najaar meegenomen bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

 

 

 

Deel dit nieuws!