De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kunstgras biedt voetbalclub Diepenheim mogelijkheden ontplooiing

Kunstgras biedt voetbalclub Diepenheim mogelijkheden ontplooiing

DIEPENHEIM – De voetbalvereniging Diepenheim gaat op kunstgras spelen. De club zal het veld van de gemeente Hof van Twente huren, want het gemeentebestuur trekt een bedrag van 567.000 euro uit voor de aanleg.

Met de  kunstgrasstoffering krijgt de negentigjarige voetbalvereniging in het stedeke letterlijk én figuurlijk meer speelruimte. De club telt zo’n 350 leden en speelde aanvankelijk op de Hoge Weide nabij het Warmelo en later op de Vetweide. In 1980 werd het huidige domicilie, sportpark De Koppel, in gebruik genomen.

Gaandeweg kwamen er meer voorzieningen, tien jaar geleden werden de kleedkamers en het zogenoemde Hacron-gebouw van de gemeente overgenomen. In de jeugdgeledingen werkt Diepenheim samen met EGVV uit Gelselaar. De aanleg van een kunstgrasmat, waarvoor de gemeente het bedrijf CSC Sport uit Zeewolde heeft ingeschakeld, betekent een verruiming van de mogelijkheden, ook  sociaal-maatschappelijk, en minder afhankelijkheid van de weersomstandigheden. Nu ook  Diepenheim een kunstgrasveld krijgt zijn alle kernen binnen de gemeente Hof van Twente voorzien van zo'n accommodatie.

Deel dit nieuws!