De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen-Holten lift mee op en dokt voor toerismemarketing Salland

Rijssen-Holten lift mee op en dokt voor toerismemarketing Salland

RIJSSEN/HOLTEN - De gemeente Rijssen-Holten is Twents en Salland en wil dat weten ook, en ervoor betalen. Het gemeentebestuur stelt voor Salland Marketing dit jaar 18.050 euro beschikbaar en voor  2017 nog eens 17.850 over te maken.

 De gemeente ligt op de grens van Salland en Twente. Een van de hoogtepunten van de gemeente is letterlijk en figuurlijk de Holterberg, midden in de schitterende natuur van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

Waar de oude stad Rijssen het moet hebben van zijn economische kracht en regionale functie als koopcentrum boogt het dorp Holten op een vooral gezellig centrum en met name in de zomer een enorme toeloop van toeristen. Bijna alle toeristische inkomsten van de gemeente Rijssen-Holten komen uit de voormalige gemeente Holten.

Sinds de samenvoeging met de gemeente Rijssen begin deze eeuw werd de samenwerking volledig gericht op Twente en is Salland de rug toegekeerd.

Dat verandert rap, want steeds meet zet de gemeente in op de promotie van Salland als toeristisch A-merk. Het huidige gemeentebestuur ondersteunt dat nu ook moreel én financieel en zoekt behalve bij Twente Marketing ook aansluiting bij het Sallands Bureau voor Toerisme dat niet alleen de stad Deventer promoot, maar ook het Sallands Bureau voor Toerisme waarin de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte zich eveneens onderscheiden en manifesteren. Overigens valt het tegenwoordig onder de provinciale paraplu van Marketing Oost.

Er is ook nog een puur Rijssens belang, want daar zegt men bewijzen te hebben voor de bewering dat Rijssen ooit aangesloten was bij het Hanzeverbond, net als Oldenzaal in Twente en Deventer, Kampen en Zwolle in West-Overijssel, een scharnierfuncte dus.

Deel dit nieuws!