De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Niehof begint na de vakantie met uitbreidingsplan dorp Beuningen

Niehof begint na de vakantie met uitbreidingsplan dorp Beuningen

BEUNINGEN – Het aannemingsbedrijf Niehof gaat de nieuwe woningen bouwen in het Losserse kerkdorp Beuningen. Het zullen er maximaal twaalf zijn. De gemeenteraad van Losser en de dorpsraad van Beuningen zijn enthousiast. Er is jaren over gesteggeld, vooral over de plek.

Uiteindelijk is de Lomanskamp geworden, al had ook dat inhoudelijk en procedureel nogal wat voeten in de aarde. Het bestemmingsplan voorziet in minimaal vier half vrijstaande woningen met een maximale ‘vrij op naam- prijs’ van twee ton. Het bouwbedrijf Niehof biedt de toekomstige bewoners de mogelijkheid om met een architect hunner keuze een ontwerp te laten tekenen. Ook biedt Niehof hen de optie om een woning casco te laten bouwen, waarna de koper de mogelijkheid krijgt om de woning zelf af te bouwen. Voor deze mogelijkheid bestaat nogal wat belangstelling.

Het gebied Lomanskamp 2 in Beuningen ligt niet in een gebied waaraan welstandseisen worden gesteld. De nieuwe woningen moeten volgens de gemeente wel voldoen aan de eisen van het ruimtelijk kwaliteitsplan. Niehof afgesproken zal het gebied bouw- en woonrijp maken.

Deel dit nieuws!