De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Onduidelijkheid over legaliteit van horeca bij golfbaan in Zenderen

Onduidelijkheid over legaliteit van horeca bij golfbaan in Zenderen

BORNE /ZENDEREN – De raadsfracties van coalitiepartij GB90 en oppositiepartij VVD in Borne willen van het college van burgemeester en wethouders weten over de bistro bij de golfbaan in Het Weleveld in Zenderen. Ze vragen of de nering van de bistro in het bestemmingsplan past.

Bij de verkoop van het golfpark Het Weleveld zou zijn gezegd dat een restaurant bij de golfbaan en de tuinen niet tot de mogelijkheden behoort. Er zou nu toch sprake zijn van commerciële horeca, tot ontsteltenis van andere belangstellenden die destijds niet tot aankoop van de golfbaan over zouden zijn gegaan omdat horeca niet in het bestemmingsplan zou passen.

Volgens de VVD heeft de huidige eigenaar bij de executieverkoop voor een minimaal bedrag de golfbaan gekocht, wetende dat er geen volwaardige horec exploitatie mogelijk zou zijn. De liberale fractie wil weten waarom het college van burgemeester en wethouders der gemeente Borne niet handhavend optreedt. Het college zou daardoor de eigen reputatie en de nering van andere ondernemers schaden die zich wél aan de regels houden. GB90 wil als collegepartij eerst weten wat er tot op heden terzake de golfbaan en de horeca op Het Weleveld is gebeurd en voor elk dilemma het college mogelijk staat. Het college zal zo spoedig mogelijk na de zomervakantie reageren.

Deel dit nieuws!