De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Azatische kunstenaars van naam naar Kunstevenement Ootmarsum

Azatische kunstenaars van naam naar Kunstevenement Ootmarsum

OOTMARSUM – De beeldend kunstenaar Ren Rong is één der deelnemers ’Kunst uit het Oosten’ dat eind deze maand plaatsgrijpt in Ootmarsum. Elk jaar wordt een bijzonder thema gekozen. In 2018 loopt ‘Kunst uit het Oosten’ als een rode draad door de presentaties van dit artistieke evenement in het laatste volle weekend van augustus.

Het thema raakt aan een kunst uit Azië die in Ootmarsum  te zien zal zijn. Vanuit het ‘Verre Oosten’ exposeren vooraanstaande Chinese en Iraanse kunstenaars in het siepelstadje, onder wie dus meer Ren Rong, een oud-Chinees generaal-majoor, die nu beeldende maakt, plus muziek en beleving, en altijd exposeert in achttallen. De 58 jaar geleden in Nanjing geboren schilderde aanvankelijk sociaal-realistisch, maar is na zijn huwelijk met een Duitse vrouw in Bonn woonachtig en werkzaam.  Ze bewonen een Villa annex Kunst- en Cultuurcentrum.

In de pagodetent ernaast komt in Ootmarsum fotokunst van Mos Merab Sanii uit Iran die de Meester van het Licht heet te zijn. Er zullen circa 225 kunstenaars uit binnen- en buitenland present zijn op deze manifestatie, onder wie ook Ootmarsumse.

Deel dit nieuws!