De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plegt bouwt complex 32 appartementen in Nijverdal na sloop kerk

Plegt bouwt complex 32 appartementen in Nijverdal na sloop kerk

NIJVERDAL - Op de hoek van de Kerkstraat, het Hoge Dijkje  en (in het verlengde van) de Wilhelminastraat, waar tot afgelopen week de Grote Kerk stond, komt een complex zorgappartementen van de Stichting Philadelphia. Het bouwbedrijf Plegt uit Ootmarsum, dat de kerk van de Protestantse Gemeente Nijverdal, kocht zal de bouw ter hand nemen.

De sloop van de al zeven jaar buiten gebruik gestelde kerk, een klus voor de Rijssense Gebouwen Sloperij, trok afgelopen week veel belangstelling. Het afgebroken kerkgebouw dateerde van 1970 toen er na afbraak van het vorige gebouw uit 1910 behoefte bestond aan een nieuw modern kerkelijk bedehuis met een ontmoetingsfunctie voor zuidwestelijk Nijverdal.

De twee bronzen klokken uit de rankhoekige toren van de tot stof wedergekeerde kerk zijn gespaard om elders een plek te krijgen, vermoedelijk in het multifunctionele Hervormd Centrum aan de Constantijnstraat, waar vijf jaar geleden ook al het kerkorgel werd geplaatst.

Op de nu braakliggende grond zal Plegt Bouw in opdracht van de Stichting Philadelphia Zorg een zorgcomplex in vier bouwlagen laten verrijzen waar 32 woonruimtes komen ten behoeve van de huisvesting van verstandelijk gehandicapten, omgeven met 24 uur-zorg.

 

 

 

Deel dit nieuws!