De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Zorg bij VVD over mogeliijk risico bij sloop pur-woning Vriezenveen

Zorg bij VVD over mogeliijk risico bij sloop pur-woning Vriezenveen

VROOMSHOOP - De sloopwijze van het zogenoemde Purhuis van de familie Keijzer aan de Hofmansweg heeft volgens de fractie van de VVD in Twenterand 'wederom nogal wat verontwaardiging' bij de bevolking teweeg gebracht. Er is onrust over de gevolgen voor de volksgezondheid vanwege het vrijkomende pur dat giftige gassen zou verspreiden.

Het huis is afgebroken omdat de bewoners ziek werden. Dat is reden voor onrust in de buurt. Tegen deze achtergrond vraagt leidsman Kobes van de liberale fractie of de gemeente bij het verlenen van de vergunning zich realiseerde dat het hier om bijzonder bouwafval gaat waar iets mee mis is gegaan. 'Is er rekening mee gehouden dat dit geen gewoon bouwafval zou kunnen betreffen, maar mogelijk chemisch afval? Is er vooraf contact geweest met professionals op het gebied van verwijderen van dergelijk chemisch afval?', wil Kobes van het college weten.

Een woordvoerder van het college van burgemeester en wethouders heeft ondertussen medegedeeld dat de familie wier huis het betreft het bouwafval maandag moet hebben afgevoerd en dat dit anders op kosten van de familie zal gebeuren. Er vindt maandag een inspectie plaats.

Deel dit nieuws!