De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Drie bedrijven kandidaat voor ambassadeurschap van Glasrijk

Drie bedrijven kandidaat voor ambassadeurschap van Glasrijk

TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen heeft drie kandidaten voor het ambassadeurschap van Glasrijk in de essengemeente geselecteerd. Het zijn BWG Stables, Koopman Assurantiën en Bouwmetaal.

De genomineerden worden voorgedragen door de oud-ambassadeurs, 22 in getal ondertussen, waarna ondernemers van Tubbergen de kans krijgen om hun stem uit te brengen. Volgens bestuurslid Kolsté van Glasrijk Tubbergen en burgemeester Haverkamp stonden bij de selectie dit jaar drie 'kernwaarden' centraal. Het gaat om hedendaagse wondertermen als innovatief, duurzaam en maatschappelijk betrokken. 'Dat is bij alle drie ruimschoots het geval', meent de burgemeester.

BWG Stables is het bedrijf van de springruiters Ben, Wim en Gerco Schröder die het voormalige melkveebedrijf van hun ouders ombouwden tot een allround paardenbedrijf, waar zowel topsport als training en handel centraal staan. Mede om de paardensport onder het brede publiek te promoten en Tubbergen op de kaart te zetten, organiseren zij jaarlijks het internationale springconcours Jumping Schröder. Koopman Assurantiën is gericht op maatwerk en persoonlijke aandacht en steekt de helpende hand toe waar dat nodig is. Dit kan zijn door sponsoring, maar ook door het deelnemen aan het verenigingsleven of het meedenken over het voorkomen van risico’s bij activiteiten of evenementen. Het bedrijf heeft altijd plek voor het volgen van een snuffelstage of afstudeerproject. Bouwmetaal werkt met hogescholen, gemeente en ondernemers met als doel om jong talent in de regio te houden. Het familiebedrijf werkt materieel mee aan tal van feesten en partijen.

Deel dit nieuws!