De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wierden baalt van miljoen winst (gemeenschapdgeld) Holterman

Wierden baalt van miljoen winst (gemeenschapdgeld) Holterman

WIERDEN – De verkoop van grond aan de A35 in Wierden krijgt nog een staart, want in de gemeenteraad bestaat scepsis over en weerstand tegen de deal met zakenman/investeerder Holterman (van het investeringsvehikel Orbys) die na samenspraak met de vorige eigenaar Hammink (van het Theaterhotel) van de gemeente 2,3 miljoen euro kreeg voor drie percelen grond die Orbys ongeveer een half jaar geleden voor de helft kocht. De gemeente wil hier huisvesting laten realiseren ten behoeve van de school De Passie.

De gemeenteraad was niet op de hoogte van het miljoen tussen aankoop en verkoop, het college dacht dat de deal goed was, maar wist - blijkt achteraf - van God noch Zure Pruimen en de gemeenteraad ging vorige week ondanks gepeperde waarschuwingen van met name de VVD (maar ook PPW) onder druk akkoord met de transactie. De druk bestond eruit dat Orbys van het college keihard eiste de transactie vóór het zomerreces af te ronden.

Het college van burgemeester en wethouders verdedigde bij monde van een nog niet ingewerkte NEW-wethouder Braamhaar, het voorstel omdat de prijs ‘marktconform’ zou zijn. Ook burgemeester Robben nam dat woord meermalen in de mond. Ondernemers willen er wat aan verdienen, daar is volgens hem niks mis mee; zo werkt de markt,

Een poging van coalitiepartij NEW, de grootste fractie in de raad, maar voor het eerst collegepartij, om uitstel van de besluitvorming te krijgen liep spaak, waar woordvoerder Nieuwenhuis zich stilzwijgend bij neerlegde.  De verklaring van NEW in de wandelgangen: ‘Je kunt je eigen wethouder toch niet laten vallen.’ Ondertussen is het gemeentehuis in spreekwoordelijke zin volledig van de leg. Het college is namelijk na raadpleging van het kadaster zeer geschrokken van het verschil in de bedragen en zou daarover nog 'met de verkopende partij'  in gesprek willen, maar de kans dat Holterman (en mogelijk Hammink) genoegen neemt (nemen) met minder gemeenschapsgeld lijkt ongeveer even groot als pak hem beet 2.275.000 keer nul komma niks.

Deel dit nieuws!