De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Eethoek blij met derde dag voor maaltijden minima, in Schelfhorst

Eethoek blij met derde dag voor maaltijden minima, in Schelfhorst

ALMELO - Voor het koken en serveren van gezonde maaltijden zal de Stichting De Eethoek op de donderdagen gebruik gaan maken van de sporthal in de Schelfhorst. Daarnaast blijft er op dinsdag en vrijdag gekookt en gegeten worden in de sportaccommodatie ISPAA. ‘Het is dus geen vervanging, maar een uitbreiding’, aldus bestuurslid Van Baaren. ‘We krijgen een extra kookdag bij.’

Van Baaren erkent dat de ISPAA voor sommigen een letterlijk en figuurlijk hoge drempel heeft, maar ze prijst de inzet van Sportbedrijf Almelo.  ‘Ze stonden ook voor ons direct klaar toen ik ruimte zocht voor de donderdag en ze stellen op vrijdag een sportzaal beschikbaar voor de kinderen rennen, voetballen en zich uitleven.’ Van Baaren. Ze vermoedt dat de toeloop veel groter zal zijn omdat zoals eerder op deze site vermeld de Pinkstergemeente in haar gebouw De Banier stopt met de maaltijdvoorziening, juist om geen dingen dubbel te doen.

Ondertussen probeert de Stichting De Eethoek meer sponsors te krijgen en doet ze volgens Van Baaren aal tal van acties mee om geld te krijgen teneinde de kosten van maaltijden gezinnen met kinderen die het niet breed hebben binnen de perken te houden. Er komen nu gemiddeld zo’n veertig eters per dag, welk aantal naar haar idee na de vakantie op grond van ervaringscijfers zal verdubbelen, want een extra dag en spreiding over de stad.

Deel dit nieuws!