De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Anderhalf miljoen voor aanleg vier kunstgrasvelden in Hellendoorn

Anderhalf miljoen voor aanleg vier kunstgrasvelden in Hellendoorn


NIJVERDAL - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hellendoorn stelt de gemeenteraad voor anderhalf miljoen euro te investeren in vier kunstgrasvelden. Voor dit jaar stond al vier ton gereserveerd ten nutte van kunstgras, voor volgend jaar acht ton en daar komt anderhalve ton uit het energiefonds (vanwege ledverlichting) bij en een ongeveer even groot bedrag dat volgend jaar vrijvalt door minder kosten die met onderhoud zijn gemoeid.

Het gaat om drie zogenoemde non-fill velden voor voetbal, één waterveld voor hockey en LED-verlichting voor alle vier de velden. GreenFields, onderdeel van TenCate Grass te Nijverdal, heeft de gemeente een voorstel gedaan vier 'innovatieve en duurzame kunstgrasvelden' aan te leggen.

Voor voetbalclubs Hulzense Boys, DES, De Zweef en de hockeyvereniging HCHN in Nijverdal is de noodzaak aangetoond voor de aanleg van de kunstgrasvelden op de sportpark Smidserve in Hulsen en Gagelman in Nijverdal. Vanwege de toename van het aantal teams door onder andere meiden- en vrouwenvoetbal en de landelijke verschuiving van zondag- naar zaterdagvoetbal zijn er extra velden nodig om te kunnen voldoen aan de vraag.

De bedoeling is dat de gemeenteraad er volgende week een besluit over zal nemen.

Deel dit nieuws!