De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hof van Twente praat met Eternit over geld voor asbestverwijdering

Hof van Twente praat met Eternit over geld voor asbestverwijdering

GOOR – Er zijn gesprekken met het bedrijf Eternit te Goor om deze voormalige producent van asbest te laten meebetalen aan de sanering van het spul. Hoewel ze niet al te soepel verlopen vinden er gesprekken plaats met de gemeente Hof van Twente. Het gemeentebestuur is voorzichtig bezig contacten op te bouwen. Ook de provincie Overijssel is erbij betrokken.

De provinciale overheid praat weliswaar mee, al is het, zo zegt gedeputeerde Traag van Energie, Milieu en Europa te hebben gemerkt ‘heel lastig’ iets voor mekaar te krijgen. Bovendien is er ‘haast nodig’ omdat de rijksoverheid vermoedelijk over uiterlijk zes jaar alle daken asbestvrij wil hebben.

De gemeenten en de provincie staan ervoor aan de lat, maar ook pandeigenaren moeten meebetalen aan asbestverwijdering. Er zou een fonds moeten komen waar minderdraagkrachtigen een beroep op kunnen doen, Traag zegt daarover in gesprek te zijn met een Europese investeringsbank. Een subsidie is volgens haar alleen mogelijk als er behalve voor asbestverwijdering óók wordt gekozen voor verduurzaming, bijvoorbeeld door zonnepanelen aan te brengen.

Deel dit nieuws!