De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Huurverhoging bij Mijande voor lagere inkomens binnen de perken

Huurverhoging bij Mijande voor lagere inkomens binnen de perken

DENEKAMP/VRIEZENVEEN - De woningcorporatie Mijande Wonen houdt de huurverhoging per juli van dit jaar binnen de perken. Voor de lagere inkomensgroepen is er alleen een inflatiecorrectie. Mijande heeft woningen in de gemeenten Dinkelland en Twenterand. Voor bewoners met een inkomen tot 41.056 euro zal de huur met 1,4 procent stijgen, voor hogere inkomens geldt een verhoging van 5,4 procent. De belangenvereniging van huurders kan zich hierin vinden.

Mijande Wonen stelt in een verklaring het belangrijk te vinden dat huren van een woning op 'het Twentse platteland betaalbaar is en blijft'. Tot voor kort had Mijande, dat onlangs afscheid nam van de directeur-bestuurder Zuithof wegens verschillen van inzicht met de raad van commissarissen, ook woningbezit in Aadorp, zij het beperkt, maar die woningen zijn recent overgedaan aan de Almelose corporatie Beter Wonen. 

De huurdersbelangengroepen van Beter Wonen heeft net als die van Sint Joseph aangedrongen op het binnen de perken houden van de huurverhoging.

Deel dit nieuws!