De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Degradatie van FC Twente voor gemeente Enschede groot risico

Degradatie van FC Twente voor gemeente Enschede groot risico

ENSCHEDE - De degradatie van de eredivisie naar de eerste divisie betekent ook behalve een sportief en financieel probleem van FC Twente ook een groot dilemma voor de gemeente Enschede, want die zit met geleend geld voor zo'n 25 miljoen euro in de club.

Met de dreiging van andere tekorten op zowel grootstedelijke projecten en sociaal-maatschappelijke opgaven komt dat beroerd uit, zeker in het aanschijn van een nieuwe raadsperiode waarvoor het programma nu wordt geschreven. Eén dergenen die zo goed als zeker terugkeert is wethouder Eerenberg, de geestelijke vader van de lening aan FC Twente.

De degradatie noopt FC Twente tot zware saneringen daar de inkomsten fors afnemen; experts hebben reeds een verlies van vier miljoen geprognosticeerd, maar de vraag is of, hoe en wanneer de club in de nieuwe werkelijkheid aan haar financiële verplichtingen kan voldoen. Bij dat alles dreigt ook nog steeds een miljoenenclaim van de Belastingdienst.

Op de sociale media is het vanuit de gemeente tot nu toe, zondagavond, oorverdovend stil, ook burgemeester, wethouders en raadsleden, bij succes nooit te beroerd mee te liften, melden zich niet aan het front, op het raadslid Van der Velde na, fractievoorzitter van de PvdA:  'It ain't over, till it's over, never ever ever give up', steekt hij club en aanhang een hart onder de riem. De partij van Van der Velde steunde de leningen/garantstellingen, maar stelde vorig jaar ook kritische vragen over de haars bedunkens topzware salarissen in de organisatie van FC Twente.

Ondertussen heeft algemeen directeur Velderman direct nadat de degradatie onafwendbaar werd door de nederlaag vanmiddag tegen Vitesse aangekondigd dat het mes in de uitgavenposten gaat. Hij zou in de loop van maandag na bestuurlijk crisisberaad mededelingen doen.

Deel dit nieuws!