De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ten Seldam weg als wethouder door veto andere partijen Almelo

Ten Seldam weg als wethouder door veto andere partijen Almelo

ALMELO - Aan het wethouderschap van CDA-politica Ten Seldam in Almelo komt na vier jaar een einde omdat een verlenging ervan de vorming van een nieuwe coalitie in de weg zou staan. VVD en LAS (maar ook andere partijen) hebben problemen met de wijze waarop Ten Seldam de afgelopen vier jaar onder meer de portefeuilles Verkeer, Vervoer en Wijkgebouwen beheerde. Veel van haar voorstellen haalde de eindstreep niet.

Ten Seldam zou zich daarom nu zelf teruggetrokken hebben als kandidaat-wethouder. Dat kan tot gevolg hebben dat de weg vrij wordt gemaakt voor oud-wethouder Van Marle, die drie jaar geleden op instigatie van de VVD moest aftreden. Of de liberalen op de terugkeer van Van Marle zitten te wachten is de vraag.

Zoals gisteren gemeld wordt gemikt op een coalitie van CDA, VVD, LAS en ChristenUnie, want daarvoor is volgens de bevindingen van de informateurs Esmeijer en Meijer het meeste draagvlak, al zijn er varianten denkbaar doordat partijen op de linker flank samen optrekken. Hoe dan ook is het CDA de bindende en verbindende partij, en ook de grootrste, als het op het aantal uitgebrachte stemmen aankomt.

Deel dit nieuws!