De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen Holten wil afzien van deelname aan Agenda voor Twente

Rijssen Holten wil afzien van deelname aan Agenda voor Twente

RIJSSEN – De gemeente Rijssen-Holten overweegt van deelname aan de Agenda voor Twente af te zien. De gemeenteraad voelt zich niet serieus genomen door de rest van Twente, en hekelt met name de bedilzucht vanuit Enschede, de gemeente die met burgemeester Van Veldhuizen de voorzitter van de Regio Twente levert.

Het kan volgens de raad van Rijssen-Holten niet zo zijn dat alles in het regiobestuur wordt bedisseld  wat Rijssen-Holten moet doen en betalen. Het mag volgens de fracties in Rijssen-Holten niet gebeuren dat de gemeenteraden buitenspel worden gezet. Er zou volgens fractiechef Scheppink van de SGP in Rijssen-Holten, de grootste partij ter stede, sprake moeten zijn van 'verlengd lokaal bestuur' en niet van 'verlegd lokaal bestuur', zoals het regiobestuur onder leiding van Van Veldhuizen naar de mening van Scheppink van plan is.

Alle raadsfracties onderschrijven de SGP-kritiek. Volgens leidsman Kahraman van het CDA vraagt zich hardop af hoe het regiobestuur überhapt met dit voorstel durft te komen en aanvoeder Noordam van de VVD adviseert het college 'de stekker er uit te trekken'. Naar zijn mening is de Agenda voor Twente verworden tot een praatfabriek en dan ook nog eentje die op de rand van het faillisement staat en deswege beter kan worden gesloten.

Burgemeester Hofland vindt de raadsbrede kritiek  'invoelbaar'. En: 'Het valt mij ook tegen wat er gebeurt.' Niettemin koestert hij de hoop dat er 'verbetervoorstellen' komen om alsnog voor 'wijgevoel' in Twente te zorgen. Hofland zou Hofland niet zij als hij niet zou zeggen 'mogelijkheden te blijven zien' en daarvoor te blijven ijveren.

 

Deel dit nieuws!