De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twee kindcentra Hof van Twente (Delden en Markelo) voor acht miljoen

Twee kindcentra Hof van Twente (Delden en Markelo) voor acht miljoen

DELDEN/MARKELO – Het bouwbedrijf KlaassenGroep uit Dinxperlo zal de kindcentra in Delden en Markelo optrekken. De gunningscommissie (scholen, kinderopvang en gemeente) heeft deze aannemer de opdracht verstrekt het Kindcentrum Markelo en het Kindcentrum Magenta Delden te bouwen. Het gaat bij elkaar om zo’n acht miljoen euro. Bij beide klussen werkt de KlaassenGroep in een consortium met RoosRos Architecten en Rouweler Installatietechniek.

De commissie spreekt vanwege de eisen waaraan moet worden voldaan over de verwezenlijking van een ‘groene droom’. De aanbesteding heeft plaatsgevonden op basis van de Innovatie Partnerschap-procedure.  Dat is een nieuwe aanbestedingswijze die het beter mogelijk zou maken extra aandacht te geven aan duurzame en gezonde onderwijsgebouwen. Behalve de bouw omvat de opdracht ook het toekomstig onderhoud. De bedoeling is beide panden over twee jaar te openen.

De kindcentra verrijzen op de huidige locaties van de basisschool De Zwaluw in Markelo en de basisschool Twickelo in Delden. De bestaande gebouwen worden gesloopt. Herbruikbaar materiaal wordt bij voorkeur een in de nieuwbouw verwerkt. In Markelo krijgt behalve de basisscholen De Zwaluw en De Welp ook de Stichting Kinderopvang Hof van Twente onderdak. In Delden gaan de basisscholen Twickelo, Het Rannink en De Toonladder op in Magenta, en ook daar is de Stichting Kinderopvang Hof van Twente partner en mede-investeerder in de realisatie. In beide kindcentra komt een consultatiebureau/logopedie en zijn multifunctionele ruimtes voorzien.

Deel dit nieuws!