De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal wil ombouw kantoren en bedrijven tot huizen met zorg

Oldenzaal wil ombouw kantoren en bedrijven tot huizen met zorg

OLDENZAAL - Uit onderzoek in de gemeente Oldenzaal blijkt dat de vraag naar woningen in combinatie met zorg de komende jaren groter is dan het huidige aantal huizen die hiervoor geschikt zijn. De opgave van de gemeente ligt volgens het college van burgemeester en wethouders in het aanpassen van bestaande woningen en ombouwen van panden met een andere bestemming, zoals bedrijven en kantoren. Daar wil Oldenzaal op inzetten.

Voor ouderen geldt dat er zowel voor verpleeghuiszorg als voor beschut wonen (aanleunwoningen) steeds meer vraag is. Genoemd worden ook appartementen of grotere woningen waar een slaap- en badkamer beneden aangebouwd is of kan worden. Uit de klantenpanels en de input van de professionals blijkt ook de behoefte aan nieuwe woonvormen met levensloopgeschikte woningen, zoals het hofjeswonen en andere vergelijkbare concepten.

Voor mensen die geestelijke gezondheidszorg nodig hebben of  zorg vanwege een verstandelijke beperking geldt dat er al een tekort aan woonruimte bestaat. Dit is zowel in instellingen, als in beschutte woonvormen met begeleiding aan huis. Ook is er meer woonruimte nodig voor jongeren die uit Jeugdzorg komen, al dan niet met begeleiding. Daarnaast bestaat er een tekort aan woonruimte voor pleeggezinnen of om in te zetten als gezinshuis.

Deel dit nieuws!