De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo stemt ondanks verzet in met bouw op plek badhuis/school

Hengelo stemt ondanks verzet in met bouw op plek badhuis/school

HENGELO –  De bouw van een appartementengebouw met 29 woonruimtes stuit op bezwaren, want omwonenden hebben bezwaren tegen de verrijzenis van de beoogde flat op de plek van het badhuis aan de Oldenzaalstraat dat na een verbouwing de eerste bouwlaag zou moeten worden. Het gebouw uit de koker van Domain Vastgoed is in de ogen van bezwaarden te massief en uit-de-toon-vallend.  Het college van burgemeester en wethouders ziet het plan  van Domain wel zitten.

Behalve de incorporatie van het badhuis voorziet het plan van de ombouw van de aanpalende gewezen Ariënsschool tot appartementencomplex. Volgens de projectontwikkelaar Van Alsté van Domain is er ruime belangstelling voor de gedachte woonruimte. Een meerderheid van de gemeenteraad van Hengelo lijkt het plan te omarmen en de bezwaren van de degenen die de petitielijst tekenden terzijde te schuiven. Dat heeft mede te maken met de veronderstelling dat alternatieve plannen voor minder en grondgebonden woningen onhaalbaar zouden zijn.

Daarenboven zou het plan voor de bouw van Domain Vastgoed rekening houden met de pregnante plek nabij de binnenstad van Hengelo en de historie van zowel het badhuis als de school.

Deel dit nieuws!