De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Begeleid wonen voor jongeren in voormalige dansschool Almelo

Begeleid wonen voor jongeren in voormalige dansschool Almelo

ALMELO – In het pand van de voormalige Dansschool Veenstra aan de Sesastraat in Almelo worden appartementen gebouwd voor begeleid wonen voor jongeren. Het gebouw van de dansschool, die eerder dit jaar na ruim tachtig jaar ophield te bestaan,is gekocht door projectontwikkelaar Weghorst uit Wierden en andere investeerders, onder wie zijn kompanen Maassen van den Brink en Reesink.

De bedoeling is zo snel mogelijk na de benodigde wijziging van het bestemmingsplan met de verbouwing te beginnen. Het gaat om een vorm van begeleid wonen, zoals door Weghorst ook al beproefd aan de Marskant in Hengelo waar een winkelpand werd verbouwd. De kans op enige vorm van overlast zou verwaarloosbaar zijn, leert volgens de projectontwikkelaar de Hengelose praktijk.

De Stichting Woonbegeleiding Jong Volwassenen (WBJV) richt zich op jongeren van zestien tot 25 jaar die te maken hebben met gedragsproblemen, een psychische of psychiatrische stoornis en/of (licht) verstandelijke beperking.  De begeleiding en activiteiten zijn erop gericht om hun zelfredzaamheid en zelfstandigheid zoveel mogelijk te vergroten. Iedere jongere woont op vrijwillige basis; er is derhalve geen sprake van gedwongen opname. De stichting biedt een beschermde woonomgeving met 24 uur per dag toezicht en/of bereikbaarheid van de begeleiding. Gesproken wordt over zelfredzaamheidstraining.De jongeren delen algemene voorzieningen,zoals keuken en badkamer. Er zijn ook beschermde woonvoorzieningen met zelfstandige studio’s waarin elke jongere beschikt over een eigen keuken en badkamer. In de volgende fase beschikt een jongere over een eigen huis/appartement en krijgt hier meerdere keren per week begeleiding van een vaste woonbegeleider.

 

Deel dit nieuws!