De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gemeenteraad dokt voor sport en cultuur in Het Punt in Vroomshoop

Gemeenteraad dokt voor sport en cultuur in Het Punt in Vroomshoop

VROOMSHOOP – De gemeenteraad van Twenterand zal het college indien nodig opdragen de exploitatielast van het gebouw Het Punt in Vroomshoop te verlichten. De fracties van het CDA en GBT zullen daartoe het initiatief nemen als het college van burgemeester en wethouders ervan afziet. Dat hebben de fractievoorzitters Kerkdijk van de grootste coalitiepartij CDA en Paters van de grootste oppositiepartij GBT laten weten aan wethouder Van Abbema, die op dit dossier afgelopen week de zieke wethouder Binnenmars verving. Ze had er moeilijk mee, mede vanwege de vele vragen en betrachtte om deze reden permanent voor- en omzichtigheid: ‘We zullen ons best doen om zo goed mogelijk te proberen de vragen zo concreet mogelijk te beantwoorden.’

Het Punt kampt al vanaf de opening enige jaren terug met tekorten. Het gebouw biedt ruimte voor sport (onder meer eredivisievolleybal van Eurosped), zorg en theater. De gemeente dokt twee ton voor de exploitatie, wat in de praktijk onvoldoende blijkt, mede doordat het theater in de papieren  loopt. Daar willen CDA en GBT wat aan doen. Zo zouden de bedrijfskosten, waaronder de personele bezetting ten dienste van het theater (vier formatieplaatsen), in de exploitatie kunnen worden opgenomen. Daarenboven zou moeten worden onderzocht of herfinanciering van de hypotheek (160.000 euro) mogelijk is benevens een hogere bijdrage voor de theaterprogrammering.

De gemeenteraad van Twenterand vindt overigens unaniem dat de gemeente alles moet doen om Het Punt ook financieel-economisch tot een succes te maken omdat sport en cultuur in het centrum van de gemeente (quote van het raadslid Van der Cozijne van D66)  van groot belang zijn.

Deel dit nieuws!